marți, 4 martie 2014

Zeci de icoane plang cu lacrimi de mir in Rusia si Ucraina


In cadrul tensiunilor din Ucraina si Rusia s-a raspandit in ultimul timp stirea ca zeci de icoane din aceste tari au inceput sa planga cu lacrimi de mir inca din ajunul evenimentelor care au inceput in Ucraina in luna noiembrie 2013 si care au atins un maxim de tensiune in ultimul timp. Un reportaj pe acest subiect dateaza de la sfarsitul lunii septembrie 2013 si ne infatiseaza cateva din icoanele care, prin aceast lucru suprafiresc, ne avertizeaza asupra unor evenimente ce vor sa se intample.

Intrebandu-se cand au mai avut loc astfel de semne ceresti, oamenii au remarcat faptul ca adeseori aceastea se intamplau inaintea unor dezastre de mare amploare, cum ar fi de exemplu Revolutia Rusa din 1917, sau chiar prabusirea Uniunii Sovietice. Acum, dupa evenimentele care au avut loc in Ucraina, se face o asociere intre multimea icoanelor care au inceput sa izvorasca mir si conflictul sangeros care a zguduit Ucraina, dar si intreaga lume.

Printre locurile in care se gasesc icoane ce au plans cu lacrimi de mir, in Rusia se numara Syktyvkar, Pechora, Rostov-pe-Don, Novokuznetsk, iar in Ucraina, Odesa, Rivne,  Kiev, Sankt Petersburg precum si altele.

Tarducere si adaptare dupa Mystagogy, Dozens of Icons Weep in Russia and Ukraine 



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu