vineri, 7 octombrie 2016

Despre "ADN-ul" neamului romanesc. Vrășmașul știe care este, dar oare noi îl știm?


Hristos a înviat!

Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le.

Iubiți frați, ne aflam sub icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Putna, unde de o jumătate de mileniu Maica Domnului, la candela nestinsă de la mormântul Sfântului nostru Ștefan cel Mare, priveghează asupra destinului poporului roman. Maica Domnului este și ocrotitoarea acestei Piețe nemuritoare în istoria poporului roman de acum încolo.

 Iubiți frați, vreau să vă spun în acest ceas de miez de noapte, când toată Tradiția noastră creștină sărbătorește Miezonoptica și se roagă în genunchi, să vă spun un mare adevăr, al popoarelor lumii și al științei: că popoarele care nu se mai pot ruga dispar din istorie, iar poporul roman pentru că se poate ruga există și va exista până la sfârșitul veacurilor în istoria omenirii.



Parafrazez pe un mare poet francez: "noi nu avem de dus o lupta, ci de păstrat o biruință". Iar biruința este a Celui pe care îl sărbătorește omenirea întreagă, a lui Iisus Hristos care a înviat din morți.


***

Victor Roncea Blog: Părintele Justin: “Noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei ci doar pe Acoperământul Maicii Domnului şi oblăduirea puterilor cereşti”



Dragii mei, noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta decât în acoperământul Maicii Domnului, cum am spus, şi sub oblăduirea puterilor cereşti. Noi parcă am prevăzut întotdeauna cuvintele Psalmistului: „Nu vă nădăjduiţi spre boieri, spre fiii oamenilor în care nu este mântuire”. După experienţa pe care acest neam a avut-o de milenii aici, noi am rămas întotdeauna pe calea de mijloc a credinţei şi pe ea am mers fără sprijinul acesta omenesc, şi nu am avut străini de partea noastră. Ne-au promis şi nu ne-au ajutat cu nimic. Dimpotrivă, au uneltit împotriva noastră cât s-a putut ca să ne distrugă din ce în ce mai mult, dar nu le-a fost cu putinţă. Pentru că o Europă strategică nu se poate lipsi de cuvântul sfânt al României.

Ca de obicei, în toate împrejurările, cuceririle mari n-au stat în forţa armelor, ci în forţa trădărilor, a vânzărilor. Eu am crezut dintotdeauna că în apărarea noastră vin mai puţin armele, decât orice alte posibilităţi. Noi avem arma Duhului Sfânt, avem sabia Duhului care ne ocârmuieşte, ne pune în lumina şi mărturisirea adevărului.

De aceea nu ne rămâne decât acoperământul Maicii Domnului, şi al tuturor sfinţilor şi mărturisitorilor noştri din veacul XX…. În vreme de prigoană creştinii să se adune în jurul preoţilor. Acolo e biserica unde este un antimis şi un preot ortodox care să slujească Sfânta Liturghie. Avem pildă în prigoana din secolul trecut cum plecau preoţii prin sate şi prin munţi cu câte un antimis în spate şi vase de slujit. Liturghia şi Sfintele Taine vor da putere creştinilor să înfrunte foamea şi să fie păziţi de orice vătămare sub acoperământul Maicii Domnului. Apoi să zică rugăciunea lui Iisus şi a Născătoarei de Dumnezeu sau Apărătoare Doamnă. În închisoare aceste scurte rugăciuni ne-au izbăvit şi am putut supravieţui regimului comunist fără să cedăm în faţa fiarei roşii.

Pentru creştinul adevărat nu contează când vine războiul sau prigoana. Creștinul adevărat este mereu gata şi pregătit să Îl întâmpine pe Mirele cel ceresc cu candela sufletului aprinsă. Creştinul adevărat nu stă să pândească cu frică când vine războiul sau când va pica bomba deasupra capului lui. Ci, el caută cum să jertfească mai mult aproapelui şi lui Dumnezeu. Adevăratul creştin caută Împărăţia cerurilor înlăuntrul său şi nu se teme de nimic în lumea aceasta trecătoare. Pentru el necazul este bucurie şi crucea Înviere”.

(Învățături preluate din cartea Ne vorbește Părintele Justin, vol II).


UPDATE:





LEGATURI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu